Vliegtuig ontruimd om rokende Samsung

Het zou gaan om een nieuwe Note7. Samsung hield onlangs nog een grote terugroepactie vanwege brandende accu’s.

Archiefbeeld van een andere Note7 die in brand was gevlogen.
Archiefbeeld van een andere Note7 die in brand was gevlogen. Foto politie Gwangju Bukbu / AFP

Op de luchthaven Louisville International, in de staat Kentucky, is woensdag een vliegtuig ontruimd nadat een oververhit apparaat van Samsung ernstig begon te roken. Dat heeft de brandweer bekendgemaakt, meldt persbureau AP. Volgens techblog The Verge gaat het om een Note7, het geplaagde vlaggenschip van het merk. Niemand raakte gewond.

Kort na de lancering van de Note7 moest Samsung alle smartphones van dat model terugroepen omdat de accu’s in brand konden vliegen. De telefoon die woensdag de ontruiming veroorzaakte was volgens The Verge echter een nieuw model, waarbij de accuproblemen verholpen zouden moeten zijn. De autoriteiten hebben dat nog niet bevestigd.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Lees ook de column van techjournalist Marc Hijink: Een ve(r)rassing van Samsung

The Verge sprak met de eigenaar van de telefoon. Die zegt dat hij zijn toestel op verzoek van de bemanning had uitgeschakeld en in zijn broekzak had gedaan, toen er “dikke, grijsgroene, gemene rook” uit kwam. Hij liet de telefoon op de grond vallen en verliet het vliegtuig.

Schade

Aan boord van het vliegtuig waren woensdag 75 mensen, inclusief bemanning. De vloerbedekking raakte volgens AP beschadigd op de plek waar het toestel op de grond was gevallen.

Als de telefoon die woensdag de problemen veroorzaakt heeft inderdaad een nieuwe Note7 blijkt te zijn, kan dat een groot pr-probleem worden voor Samsung. Met dat toestel probeert het Zuid-Koreaanse bedrijf het in de top van de smartphonemarkt op te nemen tegen toestellen als Apples iPhone.

    • Bastiaan Nagtegaal