De Thuiskok: Pittig brood uit de pan

Een brood dat binnen dertig minuten klaar is, dat zie je niet vaak. Ideaal als bijgerecht of voor een zondagse lunch. Waar de currypasta voor de scherpte moet zorgen, geven de cranberry’s een fijn zoetje.

Bak het brood bij voorkeur in een gietijzeren koekenpan van ongeveer 24 cm. Hoe kleiner de pan, hoe dikker het brood wordt, maar het zou relatief plat moeten zijn. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef bloem en bakpoeder in een kom en voeg peper en zout toe. Roer de currypasta en verse koriander in een ander kommetje goed door. Voeg de cranberry’s toe aan het bloemmengsel en roer even door met een lepel, tot alle cranberry’s een beetje bloem om zich heen hebben. Klop de melk, honing en ei in een aparte kom en roer de currypasta erdoor. Smelt de boter in een pannetje en voeg toe. Doe het hele mengsel bij de bloem en roer door tot het net gemengd is. Overmix het niet.

Laat een eetlepel olie goed heet worden in de koekenpan. Als je het deeg erin doet moet het sissen. Zet het vuur uit, schuif de koekenpan in de oven en bak 15-20 minuten, of tot het midden terugveert als je er zachtjes op duwt. Het brood moet goudbruin zijn en krokant aan de randjes. Haal het brood uit de pan en laat afkoelen op een rek. Snijd het pas als het volledig is afgekoeld.