tennis

CAS kort straf van Maria Sjarapova in tot 15 maanden

Het internationaal sporttribunaal CAS heeft de schorsing van tennisster Maria Sjarapova ingekort tot eind april 2017, meldt het Russische spersbureau TASS. De internationale tennisfederatie ITF legde de Russische vijfvoudig grandslamwinnares in juni een schorsing van twee jaar op wegens het gebruik van het verboden middel meldonium. Sjarapova (29) had in maart zelf onthuld dat ze tijdens de Australian Open was betrapt op het gebruik van het verboden hartmedicijn. Ze ging vrijwel direct tegen de schorsing in beroep bij het CAS. De Russische speelster miste onder meer de Olympische Spelen in Rio de Janeiro door haar schorsing. „Tennis is mijn passie en ik heb het gemist”, zei Sjarapova. „Ik tel de dagen af dat ik weer op de baan kan staan.” Ze vindt nog steeds dat de ITF haar beter had moeten informeren over het verbod op meldonium. „Ik wist niet dat het medicijn dat ik al tien jaar gebruikte, vanaf januari verboden was.” (ANP, Reuters)