Recensie

Recensie Muziek

Soundtrack voor een horrorfilm

Het Texaanse trio True Widow heeft in tien jaar tijd een privéreservaat binnen de scheurmuziek veroverd met hun unieke… Ehm ja, wat eigenlijk? De band maakt zware doch dromerige shoegaze-schuifelrock, een soort valiumversie van gothic en/of doom metal. Handelsmerk: met minimale middelen een onuitputtelijke voorraad onheil oproepen. Op hun vierde plaat Avvolgere bewaakt drummer Timothy Starks de traagheid en laat Nicole Estill haar bas knarsen als een stoomlocomotief die vol in de remmen is gegaan. Dan Phillips speelt tokkeldeuntjes waarover hij zijn neerslachtige newwavemelodieën stamelzingt. ‘Theurgist’ en ‘What Finds Me’ broeien van de onderhuidse spanning, alsof elk moment Texas Chain Saw Massacre kan losbarsten. Nergens is het echt hard, wel doodeng.