Schaarbeek

Aanval politieagenten Brussel is mogelijk een terreurdaad

In de Brusselse gemeente Schaarbeek zijn woensdag twee agenten door een man aangevallen met een mes. De vermoedelijke dader, de 43-jarige Belg Hicham D., werd door een andere agent in het been geschoten en vervolgens gearresteerd.

D. zou de twee agenten die in burger waren, aangevallen hebben tijdens een politiecontrole. Het Belgische federaal parket houdt rekening met terreur: „Uit de voorlopige resultaten van het onderzoek blijkt dat het om een mogelijke terroristische aanslag zou gaan.” De agenten verkeren niet in levensgevaar. Volgens de Vlaamse publieke omroep VRT heeft D. tot 2009 in het Belgische leger gediend. Hij zou ook bekend zijn bij de Belgische inlichtingendiensten wegens zijn contacten met Syriëstrijders. (NRC)