Rechtszaak

Blokker en Chinees bedrijf moeten praten over partytent

Winkelbedrijf Blokker en zijn Chinese branchegenoot Zhejiang Zhengte moeten proberen tot een schikking te komen in de zaak rondom de al dan niet nagemaakte partytent. De partijen krijgen daarvoor tot 12 oktober de tijd. Dat heeft een rechter in Den Haag woensdag bepaald. Het Chinese bedrijf beschuldigt Blokker ervan dat het zijn partytenten heeft nagemaakt. De partytent in vlindervorm zou te veel lijken op een partytent uit de collectie van Zhejiang Zhengte. Via de rechter probeerden de Chinezen de verkoop door Blokker en Leen Bakker, dat eveneens onder moederbedrijf Blokker Holding valt, te verbieden. Lukt het de partijen niet om voor 12 oktober tot een vergelijk te komen, dan doet de rechter op 2 november uitspraak. (ANP)