In beeld

Orkaan Matthew treft Haïti

Dinsdag kwam orkaan Matthew aan land in Haïti. In het verleden richtten orkanen veel schade aan in het armste land van het westelijk halfrond, dat nog amper is hersteld van de zware aardbeving van 2010.
Luisiana en haar familie hebben noodopvang gevonden in een school in Port-au-Prince nadat hun huis beschadigd raakte door de orkaan.
AFP / Hector Retamal
Orkaan Matthew is een categorie-4 storm, de een na hoogste categorie. De tropische storm kwam dinsdag in het zuiden van Haïti aan land rond zeven uur 's ochtends lokale tijd en bereikte windsnelheden van 230 km/u.
Reuters / Andres Martinez Casares
Voor de komst van de orkaan werd al dagen gewaarschuwd.
Reuters / Andres Martinez Casares
De schamele optrekjes waar veel Haïtianen in wonen in de laaggelegen kustgebieden lopen gevaar door stormvloed, wind en regen.
AP / Dieu Nalio Chery
Duizenden Haïtianen zijn gevlucht voor orkaan Matthew. Veel bewoners wilden echter niet vertrekken omdat ze dan hun spullen in de steek zouden moeten laten.
AFP / Hector Retamal
Tot nu twee doden zijn gemeld in Haïti, waar communicatie met de zwaarst getroffen gebieden platligt, waardoor het moeilijk is voor de autoriteiten om de omvang van de schade te beoordelen.
AFP / Hector Retamal
Ten minste vier mensen kwamen om in de Dominicaanse Republiek door instortende muren en modderstromen. Een moeder van twee overleden kinderen krijgt steun bij haar huis in Santo Domingo. De Dominicaanse Republiek ligt net als Haïti op het eiland Hispaniola.
AFP / Erika Santelices
Door de wind ontwortelde bomen in Les Cayes in Haïti.
Reuters / Andres Martinez Casares
Een medewerker van een rioleringsbedrijf is aan het werk in een ondergelopen straat in Santo Domingo in de Dominicaanse Republiek.
AP / Ezequiel Abiu Lopez
Reuters / Alexandre Meneghini
Na Haïti trekt de orkaan noordwaarts naar Cuba, waar de bevolking werd gewaarschuwd met omroepberichten vanuit auto's, zoals hier in Guantanamo.
Reuters / Alexandre Meneghini
De orkaan Matthew trekt van Haïti over de oostpunt van Cuba naar de Bahama's en Florida. Het is de zwaarste storm in het Caraïbisch gebied sinds jaren. Op donderdagavond zal Matthew zich waarschijnlijk vlakbij de oostkust van Florida bevinden.
AFP / Yamil Lage