Man steekt drie Nederlanders neer in Marokko

Twee van hen zijn ernstig gewond. Wat het motief van de dader is, is vooralsnog onbekend.

De steekpartij was in de buurt van de Hassan II-moskee, die het drietal had bezocht.
De steekpartij was in de buurt van de Hassan II-moskee, die het drietal had bezocht. Foto ActiveSteve / Flickr

In de Marokkaanse stad Casablanca zijn dinsdagmiddag drie Nederlanders neergestoken. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het gaat om een vrouw van 57, haar 30-jarige zoon en 27-jarige dochter.

Bij de steekpartij zijn twee van de drie ernstig gewond geraakt, maar niet levensgevaarlijk, aldus een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. Ze liggen nog in het ziekenhuis en er is familie onderweg naar Casablanca.

Het incident vond plaats rond 17.45 uur op dinsdagmiddag, nabij de Hassan II-moskee die het drietal had bezocht. Uit het niets kwam een man op hen af en stak de drie neer. Twee politieagenten sprongen hen te hulp. Daarbij raakte een agent gewond aan zijn been, schrijft de Noord-Afrikaanse uitgave van de Huffington Post.

Tekst gaat verder onder kaart

Over wie de dader is, zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken geen informatie te hebben. Plaatselijke media berichten dat het een 28-jarige man betreft, die zich in een “abnormale staat” bevond. Volgens de Marokkaanse veiligheidsautoriteiten moet de man nog worden geïdentificeerd.