Benzinepomp

Fusie tankstations moet zorgen voor meer ‘winkelcentra’ langs de snelweg

Twee grote onafhankelijke Europese tankstationuitbaters gaan samen verder. Het gaat om EFR, die ook ruim vijfhonderd pompen in Nederland heeft, en het Britse Euro Garages. Samen hebben ze straks 1.450 tankstations in beheer, onder meer met de logo’s van BP, Esso en Texaco op de luifel. De twee hebben ambitieuze plannen. Ze willen bijvoorbeeld het winkelaanbod bij tankstations op het Europese vasteland uitbreiden. In Groot-Brittannië heeft Euro Garages al diverse van zijn 350 pompen omgevormd tot vrijwel complete winkelcentra. Het is de bedoeling dat ook een deel van de 1.100 vestigingen van EFR in de Benelux en Frankrijk zo’n make-over krijgen. Voor de fusie is een overkoepelende houdstermaatschappij opgericht, genaamd Intervias. De eigenaren van de ondernemingen krijgen elk 50 procent van de aandelen. Het fusiebedrijf is goed voor 8.500 medewerkers en een jaaromzet van 6 miljard euro. (ANP)