Benoeming

Oud-minister van Financiën adviseert ING in Duitsland

De voormalige Duitse minister van Financiën, Peer Steinbrück, gaat het bestuur van de Duitse tak van ING adviseren. Dit kondigt Steinbrück deze week aan in een interview met het Duitse weekblad Die Zeit. De sociaaldemocraat Steinbrück krijgt een adviesrol bij ING-DiBa, een volledige dochter van ING met hoofdkantoor in Frankfurt. De bank werd in 1965 door vakbondsman Georg Leber opgericht. In 1998 nam ING een aandeel in de bank, in 2003 nam de Nederlandse bank de Duitse instelling volledig over. ING-Diba heeft ruim 8 miljoen klanten. Steinbrück (69) was in de jaren 2005-2009 minister van Financiën onder bondskanselier Angela Merkel. In 2013 deed hij als lijsttrekker voor de SPD tevergeefs een gooi naar het kanselierschap. (NRC)