Recensie

Recensie

Afrobeat, reggae en disco van herontdekte Ghanees

Het afgelopen jaar maakte Pat Thomas een indrukwekkende tournee en de Ghanees maakte een uitstekend album met zijn Kwashibu Area Band. Hij was een van de grote namen van de Ghanese highlife in de jaren zestig en zeventig, maar dat ging grotendeels langs Europa heen. Een carrièreoverzicht is dus gerechtvaardigd. Coming Home bestrijkt drie decennia, beginnend met klassieke highlife die lijkt op calypso met soul. Zijn samenwerking met die andere herontdekte held van het genre, Ebo Taylor, is een constante op de plaat. Uitstapjes naar afrobeat, reggae en disco doen het goed. Parels als ‘Let’s Think It Over’ en de tien minuten durende afrodisco van ‘Yamona’ zorgen ervoor dat er veel te ontdekken is. Met 23 nummers wordt wel duidelijk dat Thomas een ietwat eentonige vocalist is.