WK wielrennen

Wegrace in Qatar bij hitte 100 kilometer ingekort

De wegrace van de mannen bij de WK wielrennen in Qatar wordt ruim honderd kilometer ingekort als het zondag 16 oktober te heet is. De profs rijden dan geen 257,5 kilometer over de woestijnwegen, maar slechts 150 kilometer. Dat staat in het hittereglement van de internationale wielrenunie UCI voor de WK. De bond heeft een team van medische experts ingesteld dat zich dagelijks verdiept in de extreme weersomstandigheden in en rond de Qatarese hoofdstad Doha. De temperatuur kan oplopen naar 40 graden Celsius. Het team komt voor aanvang van elke wegrace bij elkaar om eventuele hittemaatregelen te nemen. Het inkorten van de wedstrijd bij de mannen is de meest opvallende maatregel. Bij de vrouwen, junioren en beloften worden bij extreme hitte minder ronden gereden. (ANP)