Recensie

Recensie

Voor 97 euro sta je eindelijk op tijd op

Er zijn al wekkers die van je nachtkastje afvliegen (en die je moet zoeken om ze stil te krijgen), wekkers die je slaap monitoren, wekkers die je puzzels laten oplossen om ze stil te krijgen, en wekkers die in een mat verwerkt zitten, zodat je er met je voeten op moet staan om wakker te worden. Maar dat weerhoudt uitvinders er niet van om nóg meer wekkers te bedenken: het blijft een populaire categorie op crowdfundingsite Kickstarter. De wekker die nu populair is heet Kello: een pastelkleurig lief wekkertje met een vintage look. Hij houdt bij hoe vaak je in de week op snooze drukt en laat je een maximum instellen. Heb je die week bijvoorbeeld al drie keer ‘gesnoozed’, dan doet-ie het de vierde keer niet meer. Hij heeft ook een ‘deep sleep’-modus: op het schermpje verschijnt een grafiekje om je te helpen ademen. Door mee te ademen met de grafiek bereik je de ‘ideale ademhaling voor slaap’. En de wekker houdt bij hoe laat je gaat slapen en hoe laat je weer opstaat. Je kunt wakker worden met je eigen liedjes van Spotify, en de Kello heeft een stand waarbij hij je automatisch elke dag vier minuten eerder wakker maakt, zodat je na twee weken bijna een uur eerder wakker wordt. Oftewel: voor 97 euro kom je – wellicht, misschien, hopelijk – nu wel eerder je bed uit.