De Thuiskok: Pittige Kip Wellington

Wist u dat de Beef Wellington – want dat is het originele gerecht waarvan dit een variatie is – is vernoemd naar de Britse hertog die Napoleon bij Waterloo versloeg? Als dank zijn er wereldwijd ook enkele plaatsen naar de beste man vernoemd. Verder heeft dit gerecht weinig met het origineel te maken.

Dankzij de paddenstoelenvulling lijkt er tenminste nog iets op de duxelles. Het is bovendien een stuk sneller klaar. Wrijf de kipfilets in met peper, zout en één eetlepel harissa. Braad bruin en bijna gaar in boter en olie in een koekenpan en zet apart. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de ui en knoflook tot glazig en voeg de champignons toe. Bak mee tot ze ook bruin zijn. Als het mengsel vrij vochtig is, laat het dan even uitlekken op keukenpapier. Roer de roomkaas door met de Parmezaanse kaas, één eetlepel harissa en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout. Leg elke kipfilet op een stuk bladerdeeg, zo groot dat je het kunt omwikkelen. Snijd waar nodig het bladerdeeg op maat.

Beleg elke kip met een flinke hoeveelheid roomkaas en leg daar het champignonmengsel op. Wikkel het bladerdeeg om de kip en zorg dat de naden goed dichtzitten (eventueel met een beetje water). Leg ze met de naad aan de onderkant op een bakblik en besmeer de bovenkant met ei. Bak in de oven 20-30 minuten, of tot goudbruin.