De Thuiskok: Enchilada’s met chocola

©

Weinig keukens zijn meer geschikt om te zondigen dan de Mexicaanse. Nacho’s en burrito’s worden hier weggespoeld met een koude corona. Enchilada’s staan bekend als pure kaasbommen, maar je kunt er best wat leuks mee kunt doen. Simone van den Berg, auteur van Heerlijke chaos, doet er hier wat pindakaas en pure chocolade bij, waardoor het opeens compleet anders is dan je gewend bent. Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui glazig. Voeg de knoflook en specerijen toe en bak tot ze gaan geuren. Voeg de tomatenblokjes, paprika, chilipepers, bouillon,pindakaas en chocola toe. Laat 10 minuten pruttelen. Bestrooi de kip met peper en zout, bak in een aparte pan met 1 el olie gaar en bruin. Snijd in stukjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schep wat van de saus op de bodem van een grote, ronde ovenschaal en leg de eerste tortilla erop. Twee kan ook als je nog ruimte over hebt. Overlappen is niet erg. Doe er nog wat meer van de saus over. Leg de helft van de stukjes kip erop en wat geraspte kaas. Daarna leg je er weer 1 of 2 tortilla’s op, met daarop de rest van de kip en wat kaas. Leg weer 1 of 2 tortilla’s daarop en eindig met de rest van de saus en de overgebleven kaas. Bak circa 20 minuten, totdat de kaas gesmolten is en alles goed warm is. Haal uit de oven, laat even rusten. Serveer met verse koriander.

    • Sam de Voogt