Tennis

Ook Roland Garros krijgt een dak boven de baan

Het centercourt van Roland Garros in Parijs krijgt na lang getouwtrek dan toch een dak. De Franse Raad van State gaf maandag toestemming voor een grote renovatie van het tenniscomplex in Parijs. De verwachting is dat het Court Philippe Chatrier in 2020 een dak heeft. Verder komt er een volledig nieuw stadion waar vijfduizend mensen kunnen zitten. Al jaren werd gesproken over modernisering van de baan. De plannen kwamen door bureaucratie en verzet van omwonenden en milieuactivisten niet van de grond, tot grote frustratie van toernooidirecteur Guy Forget, die dit jaar wedstrijden moest schrappen vanwege aanhoudende regen. De grootste stadions op de overige drie grand slams, in Londen, Melbourne en New York, beschikken allemaal wel over een schuifdak. (ANP)