Schietpartij tegenover basisschool in Amsterdam

Op het moment dat er geschoten werd, gingen de kinderen net het schoolgebouw in Nieuw-West naar binnen.

Het logo van de politie.
Het logo van de politie. Foto ANP

In Amsterdam Nieuw-West is dinsdagochtend een schietpartij geweest tegenover een basisschool. Op het moment dat er geschoten werd, gingen de kinderen net het schoolgebouw naar binnen. Een 42-jarige man werd door twee personen onder vuur genomen, en raakte daarbij gewond aan zijn arm.

De in het zwart geklede verdachten vluchtten daarna weg op hun scooter, zegt een politiewoordvoerder. Zij zijn voortvluchtig. Na de schietpartij rende het slachtoffer weg. Hij is door de politie opgevangen en overgebracht naar het ziekenhuis, hij verkeert niet in levensgevaar.

Nieuwszender AT5 meldt dat er vijf keer op hem geschoten is. De scooter waarop de daders wegvluchtten, is later uitgebrand teruggevonden.

Beelden van de basisschool. Tekst gaat verder na tweet.

De politie heeft contact gehad met de directeur van basisschool de Horizon in Osdorp, zegt de woordvoerder. Deze had telefoontjes ontvangen van ongeruste ouders. De kinderen zijn na de schietpartij in veiligheid gebracht. Volgens AT5 renden ouders met hun kinderen in paniek het schoolgebouw binnen. De politie zegt dat er van paniek geen sprake was. Of er kinderen zijn die de schietpartij zelf gezien hebben, kan de politie niet zeggen.

De locatie van de basisschool, in Osdorp.