reality

Face to Face NPO 1, 22.10-23.00u.

De EO begint met een programma dat bijna gegarandeerd ongemakkelijke tv gaat opleveren. Face to Face is een variatie op succesnummer Het familiediner. Ook nu moeten ruzies opgelost worden, maar in dit geval niet met een etentje. In elke aflevering bezoekt Familiediner-presentator Bert van Leeuwen partners en familieleden met een vastgelopen relatie. Hij gaat met hen in gesprek om de oorzaak van de spanningen te achterhalen, los van elkaar. Daarna zet men een „eerste stap richting herstel” door de confrontatie met elkaar aan te gaan. Ze gaan in een ruimte tegenover elkaar zitten en kijken elkaar tien minuten lang in de ogen, zonder te praten. Van Leeuwen: „Door elkaar lang aan te blijven kijken komen er allerlei emoties naar boven die je niet langer kunt verstoppen.”

Tijdens de zogenaamde ‘face-to-facesessies’ begeleidt psychologe Barbara Nanninga (bekend van Help mijn man heeft een hobby en Mijn leven in puin) het proces. In de eerste aflevering zien we Jacqueline en haar vader Kees. Na een jarenlange ruzie wil ze de vader-dochterband herstellen. Eén ding is zeker: er zullen tranen vloeien.