Quiz: herken je deze Belgische versies van bekende tv-series?

De Belgische Slimste Mens heeft de videohoesjes van televisieseries gefotoshopt. Herken je ze allemaal?

Gordon.
Gordon. De Slimste Mens ter Wereld / VIER

Maandag 17 oktober begint op de Belgische zender VIER het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Dinsdag is bekendgemaakt welke beroemdheden aanspraak maken op die titel. Onder hen is een aantal Nederlanders, bijvoorbeeld Gordon en voormalig K3-ster Josje Huisman.

Bij de bekendmaking heeft VIER van alle deelnemers een DVD- of videohoes gefabriceerd. Daarin spelen ze de hoofdrol in een klassieke televisieserie. De juryleden, onder wie Marc-Marie Huijbrechts, spelen op de website een rol in De Slimste Mens ter Wereld-sitcom.

De tekst gaat verder onder de aflevering “Godverdomme, een Hollander!”

Doe de quiz en kijk of je alle series uit de aankondiging herkent