Recensie

Recensie

Mooie nachtmerrie tussen de gekke bomen

Nieuwe games

Waar bevind je je liever: tussen de zombies of op een hondenslee? Beide opties kun je deze week uittesten op je smartphone. Liever wat minder horror en honden? Ontdek dan als een echte Columbus een Nieuwe Wereld.

Het moet de droom zijn van elke theoretische natuurkundige: een nieuwe dimensie ontdekken. Als eerste vreemde werelden, sterren, dieren en planten ontdekken; als Columbus een Nieuwe Wereld betreden. Het wordt echter een nachtmerrie als je erachter komt dat je vastzit. Zonder voedsel, water, gezelschap of wapens om jezelf te verdedigen. Het overkomt Wilson in de onlangs op Android gelanceerde game Don’t Starve (het spel was al eerder beschikbaar voor iOS). De hoofdpersoon verruilt met tegenzin zijn technologisch hoogstaande wereld voor wat gek uitziende bomen en gras. Jij moet ervoor zorgen dat Wilson niet verhongert, uitdroogt of wordt opgegeten. Net zoals in Crashlands moet je goederen verzamelen om wapens en beschutting te bouwen. Kleine accentjes, zoals meters die de gezondheid van je vitale organen tonen, maken Don’t Starve een lust voor het oog. De app is nog niet altijd even stabiel. Verwacht vertragingen en af en toe een bevroren scherm. Zodra de makers dat gefikst hebben, is de game die 3,69 euro volop waard.