Recensie

Recensie Media

Meer dan alleen maar hondenkoekjes smijten

De winter komt er echt aan als je de sledehonden uit hun hok haalt. Dog Sled Saga bereidt je voor op een bitterkoude winter. In dit spel van ontwikkelaar Trichotomy Games kruip je in de huid van een beginnende drijver. Je eerste stap op weg naar wereldfaam is het huren van honden. Daarna verloopt Dog Sled Saga als een jarentachtigtienerfilm. Je wordt gepest door een arrogante drijver en tegen alle verwachtingen in werk je jezelf omhoog in wedstrijden, om aan de wereld te bewijzen dat je geen ‘jerk’ hoeft te zijn om succes te hebben. De races in Dog Sled Saga vergen veel van je: zo moet je op de juiste tijden de honden voeden, touwen uit de knoop halen en springen over obstakels. Maar het spel bestaat uit meer dan alleen maar hondenkoekjes smijten. Ook de simulatorkant van het spel is erg vermakelijk. Zo moet je de sledehonden trainen en de werknemers van je team managen. Zoiets zagen we al in Tennis Club Story, maar de sledehonden maken deze game verfrissend en leuk.