John Favreau regisseert

‘The Lion King’ omgewerkt tot live action-film

The Lion King wordt de volgende animatiehit die Disney mt behulp van veel computertrucage laat omwerken tot een min of meer ‘gewone film’. The Lion King, die in 1994 bijna een miljard dollar opbracht, is een van de meest succesvolle animatiefilms ooit. Disney bewerkte de afgelopen jaren met groot succes Cinderella (opbrengst: 545 miljoen dollar) en The Jungle Book (965 miljoen). Alleen het door de kritiek geprezen Pete’s Dragon lijkt dit jaar licht tegen te vallen (122 miljoen tot dusver). John Favreau, die eerder The Jungle Book tot een succes maakte, is de regie toevertrouwd. Favreau belooft de populaire liedjes van Tim Rice en Elton John te handhaven. Een live action-remake van Beauty and the Beast staat al voor volgend jaar op het rooster.