Dode bij opbouw attractie in de Efteling

De man stierf bij een arbeidsongeval, waarbij een heftruck betrokken was.

De entree van de Efteling, het grootste attractiepark van de Benelux.
De entree van de Efteling, het grootste attractiepark van de Benelux. Foto Remko de Waal / ANP

Bij het opbouwen van een attractie in pretpark de Efteling is dinsdag iemand om het leven gekomen. Dat meldt de politie op Twitter. Het incident had plaats bij het IJspaleis, een attractie voor de Winterefteling.

De politie meldde dat het om een arbeidsongeval ging waarbij een heftruck betrokken was. Vermoed wordt dat de 37-jarige man uit Kessel onder de vorken van de truck terecht is gekomen.

Reanimatie

De man raakte aanvankelijk zwaargewond. Daarop werd de traumahelikopter ingezet. Bij aankomst was de man overleden. Reanimatie mocht niet meer baten, aldus de politie.

De omgekomen man was niet in dienst bij de Efteling, maar was extern ingehuurd. Een andere bouwvakker raakte bij het incident gewond aan zijn been. De toedracht van het ongeluk wordt onderzocht door de Arbeidsinspectie, in samenwerking met de politie.

De opbouw van het IJspaleis vindt plaats op een afgeschermd gedeelte van het pretpark te Kaatsheuvel. Bezoekers van de Efteling zijn daardoor niet getuige geweest van het dodelijke ongeluk.