Recensie

Recensie Media

De wereld gaat ten onder aan vleesetende zombies

‘Hey! Hallo!” klinkt het tussen het gekraak van de radio door. „Kan iemand mij horen?” Je hart slaat een slag over. De wereld gaat ten onder aan hordes vleesetende zombies. „Kom op, zeg wat.” Waag je het erop? Is deze persoon echt in nood of uit op jouw spullen? We hebben allemaal gezien hoe het met goedgelovige mensen in The Walking Dead afloopt. Je besluit de oproep te beantwoorden. „Hallo, mijn naam is Hanna.” The Virus: Cry for help is een van die spellen die je gespeeld moet hebben. In een apocalyptische wereld in de nabije toekomst kom je in contact met een vreemdeling die je moet helpen te overleven. In realtime – je krijgt gedurende de dag af en toe pushberichten – loods je Hanna langs boze menigten en hordes ondoden. The Virus: Cry for help speelt zich af in één lang tekstbericht waarbij je keuzes maakt in wat je deze vreemdeling vertelt. De spookachtige muziek maakt dit spel een van de meest opwindende spelervaringen van het jaar.