Amsterdam

Drie corpsstudenten in ziekenhuis beland

Tijdens de ontgroening bij het Amsterdamse corps A.S.C./A.V.S.V. zijn drie studenten uit één dispuut in het ziekenhuis beland. Een liep een zware longontsteking op, een ander verstuikte beide enkels nadat hij „ongelukkig” van een hekje was gesproken. De derde bleek volgens A.S.C.-rector Boris Bekkering een erfelijke, chronische darminfectie te hebben. Die zou volgens de student zelf tijdens de introductietijd door vermoeidheid de kop opgestoken hebben. Hoewel volgens Bekkering onduidelijk is in hoeverre de kwalen en blessures te wijten zijn aan de ontgroening, mag het dispuut komend jaar minder leden aantrekken. De Universiteit van Amsterdam wil een nader gesprek met het corpsbestuur. Vorige week hadden ze al een gesprek naar aanleiding van de incidenten bij studentencorps Vindicat in Groningen. (NRC)