Zeven aanhoudingen na rellen Willem II - Feyenoord

Twee personen zijn opgepakt vanwege geweld in stadion, vijf anderen omdat zij weigerden centrum Tilburg te verlaten.

Een Feyenoord-fan wordt zondag door supporters van Willem II over de reling de beveiligingsgracht in gegooid.
Een Feyenoord-fan wordt zondag door supporters van Willem II over de reling de beveiligingsgracht in gegooid. Foto ANP / Nico Brekelmans

De politie in Tilburg heeft zondagavond naar aanleiding van het supportersgeweld rond de wedstrijd Willem II - Feyenoord zeven mensen gearresteerd. Dat meldt de politie maandagochtend. Twee personen zijn opgepakt in verband met geweld in het stadion, vijf anderen omdat ze zondagavond niet uit het centrum van Tilburg wilden vertrekken. Onder die vijf is ook het slachtoffer van het supportersgeweld in het stadion.

Op de tribune van het Koning Willem II-stadion braken gisteren ongeregeldheden uit nadat Feyenoord de 0-2 scoorde. Op de tribunes voor de thuissupporters bleken ook Feyenoord-fans te zitten. Nadat die begonnen te juichen, probeerden een aantal boze Willem II-supporters de Feyenoorders van de tribune te jagen. Daarbij vielen volgens de politie “enkele rake klappen”. Eén Feyenoord-supporter werd door Willem II-fans over de balustrade gegooid. Hij werd later op zondagavond aangehouden nadat hij weigerde het centrum van Tilburg te verlaten.

De Tilburgse politie arresteerde één verdachte van het geweld snel na de wedstrijd, een tweede en derde verdachte meldden zich later bij de politie. De politie gaat de camerabeelden van de mishandeling in het stadion bekijken en sluit niet uit dat er meer aanhoudingen worden verricht. De politie overlegt deze maandag met de gemeente over of aanvullende maatregelen zoals stadionverboden “passend” zijn.

Zondagavond pakte de Tilburgse politie nog vijf personen op die na de wedstrijd in het centrum van Tilburg de confrontatie met elkaar zochten. Onder hen zijn drie Feyenoorders en twee Willem II-fans. Het slachtoffer uit het stadion werd gearresteerd omdat hij zich niet legitimeerde en zich “recalcitrant” gedroeg tegenover de aanwezige agenten.

Willem II - Feyenoord eindigde zondagmiddag in 0-2.