Voor miljoenen buitgemaakt bij juwelenroof in Parijs

Slachtoffer is de Amerikaanse televisiester Kim Kardashian, die naar verluidt werd beroofd door twee mannen verkleed als politieagent.

Politieagenten houden de wacht voor het pand waar de roof plaatsvond.
Politieagenten houden de wacht voor het pand waar de roof plaatsvond. Foto Thomas Samson / AFP

Bij een grote juwelenroof in een luxe woning in Parijs is zondag voor enkele miljoenen aan edelstenen en juwelen buitgemaakt. Slachtoffer is de Amerikaanse televisiester Kim Kardashian, zo melden persbureaus AFP en Reuters maandag. De daders waren volgens een zaakwaarnemer van Kardashian twee mannen die zich hadden verkleed als politieagent.

Bronnen bij de Parijse politie melden echter aan Reuters dat het gaat om vijf daders, die allemaal gemaskerd waren. Zij zouden de 35-jarige televisiester onder schot hebben gehouden tijdens de roof. De overval vond plaats rond 03.00 uur, in de luxe woning van Kardashian in La Madeleine, een wijk met veel winkels in het centrum van Parijs. Hoe groot de buit exact is, werd niet bekendgemaakt.

Bekend van realityseries

Kim Kardashian dankt haar bekendheid onder meer aan de televisieshow Keeping up with the Kardashians, een serie over het dagelijkse leven van haar familie. Nadat de show aansloeg volgden verscheidene andere realityseries over de Amerikaanse. Vorig jaar stond Kardashian in de top honderd invloedrijkste mensen van Time Magazine.

Kardashian is sinds twee jaar getrouwd met Kanye West, een Amerikaanse rapper. Op het moment van de roof was West niet in Parijs, maar gaf hij een optreden in New York. Die show onderbrak West toen hij over de juwelenroof hoorde. Lichamelijke schade heeft Kardashian aan de overval niet overgehouden, maar volgens haar zaakwaarnemer is ze wel “erg geschrokken”.