Smaakmaker van Euro 2016 tekent voor de Goal van het Weekend

Terwijl het dit weekeinde twintig jaar geleden was dat Arsène Wenger naar Arsenal kwam, meldde Ryan Babel zich plotseling weer aan het front.

De voormalig Oranjespeler - hij was er toch echt bij toen we tweede van de wereld werden in 2010 - was een weekje of wat werkloos toen Deportivo La Coruña hem twee weken geleden een contract gaf. Hij moet het doen met wat invalbeurtjes, maar wat heerlijk om dan toch in blessuretijd op deze manier de winnende te maken.

Het was dit weekend dus precies twintig jaar geleden dat Wenger (66) naar Londen vertrok vanuit Frankrijk, waar zaterdag op het 6de niveau een penalty werd genomen waar zelfs in Eindhoven vast wel om gelachen kan worden. En eveneens uit la douce France: het mooie doelpunt van Edinson Cavani, dat een dag later werd herhaald door Feyenoords Nicolai Jörgensen.

Niet onverdienstelijk waren dit weekend de pogingen van afstand. In willekeurige volgorde de bijdragen uit Estland, Schotland en Zweden.

3. Lewis Buckley (Llandudno FC)

Gustavo Scarpa (Fluminense) dacht zichzelf mooi in de top 3 van dit weekend te werken middels een fluwelen doelpunt tegen Sport Club do Recife. Maar ja, toen kwam uit de Premier League van Wales ineens nog deze inzending van Lewis Buckley. Ooit mocht hij op stage bij Liverpool, maar het werd uiteindelijk gewoon Llandudno FC. Voor The Seasiders, spelend in het Giant Hospitality Stadium dat plek biedt aan zo’n duizend man, maakte Buckley dit weekend een geweldige goal:

2. Lisandro López (Racing Club)

Prima no-nonsens afmaker, deze Argentijn. Jaren actief en effectief in de Champions League voor Porto en Lyon, maar verkaste drie jaar geleden eigenlijk veel te jong ineens naar een woestijnclub. Dit jaar keerde López (33) terug naar de FC waar het voor hem begon en dit weekend pakte dat weer eens prima uit:

1. Dimitri Payet (West Ham United)

Feestnummer op Euro 2016 natuurlijk, al wil het bij en met West Ham dit seizoen nog niet echt sprankelen. Zeven duels, 4 punten: het houdt nog niet over. Payet onttrok zich zaterdag aan de malheur, al was het maar voor even. Wat een fantastisch doelpunt. Lang leve de sologoal. Nico Kranjčar (Rangers) deed ook een aardige poging, maar Dimitri Payet: goedemorgen.