Recensie

Recensie Muziek

Scheurende soundtrack van een horrorfilm

Het Texaanse trio True Widow heeft in tien jaar tijd een privéreservaat binnen de scheurmuziek veroverd met zware doch dromerige shoegaze-schuifelrock, een soort valiumversie van gothic en/of doom metal. Handelsmerk van deze ‘stonegaze’: met minimale middelen een onuitputtelijke voorraad onheil oproepen. Ook op hun vierde plaat Avvolgere bungelt een vlijmscherp zwaard van Damocles boven de voortkabbelende jams. Terwijl drummer Timothy Starks de traagheid bewaakt, laat Nicole Estill haar bas knarsen. In dienst van de soberheid speelt Dan Phillips simpele, tweesnarige tokkeldeuntjes, als een soort morbide aftelversjes, waarover hij zijn neerslachtige new wave-melodieën stamelzingt. Nummers als ‘Theurgist’ en ‘What Finds Me’ broeien van de onderhuidse spanning, alsof elk moment Texas Chain Saw Massacre kan losbarsten. Echt hard wordt het nergens, maar het is wel altijd doodeng.