Recensie

Recensie

Een album als carrièreoverzicht

Het afgelopen jaar maakte Pat Thomas een indrukwekkende tournee langs poppodia en festivals en de Ghanees van pensioengerechtigde leeftijd maakte een uitstekend album met zijn jongere Kwashibu Area Band. Hij was een van de grote namen van de Ghanese highlife in de jaren zestig en zeventig, maar dat ging grotendeels langs Europa heen. Coming Home bestrijkt drie decennia, beginnend met klassieke highlife die lijkt op calypso met een beetje soul. Zijn samenwerking met die andere herontdekte held van het genre, Ebo Taylor, is een constante op de plaat. Uitstapjes naar afrobeat, reggae en disco doen het opmerkelijk goed. Parels als ‘Let’s Think It Over’ en de afrodisco van ‘Yamona’ zorgen ervoor dat er veel te ontdekken is. Als volledig album is Coming Home minder geslaagd. Met 23 nummers wordt duidelijk dat Thomas wel prima bands aan zich weet te binden, maar een ietwat eentonige vocalist is.