Onderwijs

Adviezen voor orde in de les

Ontvang je leerlingen als gasten, leer snel hun namen, als u dreigt met sancties heeft uw gezag gefaald en meer tips voor een rustige klas.

De discipline van de Nederlandse leerling is erbarmelijk, aldus de OESO. Dat hoort bij onze keuze voor groepjes en overleg. Kan een leraar daar niet mee omgaan? Dan is er nog wel een cursus. In een speciaal rapport over Nederland van de organisatie voor rijke landen, Oeso, werd opgemerkt dat zelfs op goede scholen ,,lawaai en wanorde” heersen.

Hieronder een lijst met aanwijzingen voor leraren die een cursus orde houden volgen.

orde

Blogger

Maarten Huygen

Maarten Huygen is redacteur onderwijs. Hiervoor was hij onder andere chef opinie, commentator en verslaggever voor NRC. Hij woonde 11 jaar in Washington, in de vroege jaren tachtig voor omroepen en bladen, in de vroege jaren negentig voor NRC.

    • Maarten Huygen