Wielrennen

Chaves wint in Lombardije

Foto LUK BENIES / AFP

Esteban Chaves heeft zaterdag de Ronde van Lombardije gewonnen. De Colombiaan klopte na 241 kilometer fietsen over een heuvelachtig parcours van Como naar Bergamo de Italiaanse nummer twee Diego Rosa en de Colombiaan Rigoberto Urán in een sprint. De Nederlander Robert Gesink kwam als zevende over de finish, op 1.24 van de winnaar. Gesink liet zich als enige Nederlander goed zien. Wilco Kelderman, Tom Dumoulin, Wout Poels en Bauke Mollema grepen niet in toen de favorieten elkaar opzochten tijdens de beklimming van de Sant’Antonio Abbandonato. Gesink raakte op achterstand bij het dalen en knokte zich pas naar voren toen de weg van de zware herfstkoers weer naar boven leidde. Chaves, Urán, Bardet en Rosa hadden de andere favorieten echter al achter zich gelaten toen Gesink weer aansloten. Het viertal liet zich niet meer achterhalen. (ANP)

    • Rob Schoof