Vijf politieagenten doodgeschoten in Sinaï

Eerder op zaterdag kwam een zesde agent om het leven bij een aanslag, vermoedelijk gepleegd door IS.

Donderdagnacht nog, werd in een buitenwijk van Kairo een bomaanslag gepleegd op een Egyptische aanklager.
Donderdagnacht nog, werd in een buitenwijk van Kairo een bomaanslag gepleegd op een Egyptische aanklager. Foto: Khaled Desouki / AFP

In de Egyptische Sinaï zijn zaterdag vijf politieagenten doodgeschoten, vermoedelijk door leden van terreurgroep Islamitische Staat (IS). Dat meldt het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken volgens Reuters. Eerder op zaterdag kwam in Sinaï één agent om door een bomaanslag.

De vijf agenten werden ten zuiden van de stad El Arish aangevallen, meldt het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken volgens Reuters. Ze werden door de terroristen uit hun taxi getrokken en ter plekke doodgeschoten. De agenten waren buiten diensttijd en op weg naar hun eenheden.

El Arish, de grootste stad in Sinaï:

Bomaanslag

Eerder op zaterdag raakten in de onrustige Sinaï al negen politieagenten gewond bij een bomaanslag in Rafah, dat grenst aan de Gazastrook. Eén agent overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De negen agenten werden in een pantservoertuig getroffen door een bom, die op de weg was bevestigd. Vermoedelijk zit IS ook achter deze aanslag.

Donderdag werd in Kairo een bomaanslag gepleegd op een Egyptische openbaar aanklager, die ontkwam. Die aanslag, een bom bevestigd aan de auto van de aanklager, werd opgeëist door de Hazm-beweging, een alliantie van oorspronkelijk Syrische rebellen. De aanslag was een wraakactie voor de vele doodstraffen die in Egypte zijn uitgedeeld.