Indiaas legerbasis Kashmir aangevallen

Het geweld in Kasmir zorgt ervoor dat de spanning tussen de buurlanden India en Pakistan opnieuw is opgelaaid.

Soldaten van het Indiase leger op patrouille in Kashmir.
Soldaten van het Indiase leger op patrouille in Kashmir. Foto Channi Anand/ AP

Zeker zes militanten hebben op zondag een Indiaas legerbasis in het noorden van de omstreden provincie Kashmir aangevallen. Daarbij is een beveiliger gedood en een gewond geraakt. Dat meldt persbureau Reuters.

Twee weken geleden vond er een soortgelijke aanval plaats, waarbij negentien soldaten om het leven kwamen. India reageerde afgelopen donderdag met precisiebombardementen. Het geweld in de provincie Kashmir zorgt ervoor dat de spanningen tussen buurlanden India en Pakistan toenemen.

Lees ook: India en Pakistan ruziën opnieuw over Kashmir

Buurlanden India en Pakistan claimen geheel Kasmhir

De aanval vond plaats in Barmulla. Volgens lokale media werd er over en weer geschoten en zijn twee aanvallers gedood.

Locatie van de aanval

Kashmir bestaat uit een deel in Indiase handen en een gedeelte wat door Pakistan wordt bestuurd. De buurlanden, beide nucleaire mogendheden, claimen de gehele provincie. Het conflict om Kashmir draait om betwiste landsgrenzen sinds de onafhankelijkheid van India en Pakistan in 1947.