Ziekenhuis Aleppo opnieuw getroffen door bombardement

Zaterdag zijn er volgens bronnen bij bombardementen en beschietingen in de belegerde stad dertig doden gevallen.

Een man loopt met een kind uit de stofwolken na een bombardement op vrijdag.
Een man loopt met een kind uit de stofwolken na een bombardement op vrijdag. Foto Amer Almohibany / AFP

Het grootste ziekenhuis in door rebellen bezet gebied in Aleppo is zaterdagochtend opnieuw aangevallen met bomvaten. Dat zegt de in de Verenigde Staten gevestigde Syrian American Medical Society (SAMS) volgens persbureau AFP. Drie dagen geleden werd het ziekenhuis met de codenaam M10 ook al getroffen. Hoeveel slachtoffers er zijn, is nog onduidelijk.

Het westelijke deel van de stad is in handen van de regeringstroepen, maar het oostelijke deel niet. Dat is belegerd, en afgesloten van voldoende drinkwater, voedsel en medicijnen. Eerder deze week zijn volgens de rebellen regeringstroepen gesteund door buitenlandse milities begonnen aan een groot grondoffensief in dat deel van de stad. Volgens persbureau Reuters hebben bronnen bij de krijgsmacht gezegd dat daarbij gebieden zijn ingenomen. De opstandelingen ontkennen dat en zeggen een recente aanval afgeweerd te hebben.

Activistengroepen melden dat ook zaterdag het bezette, oude gedeelte van Aleppo door regeringstroepen is beschoten. Ten noorden van de stad hebben Russische gevechtsvliegtuigen bombardementen uitgevoerd. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten hebben Russische en Syrische bombardementen en beschietingen vrijdag en zaterdag aan twintig mensen het leven gekost. Reuters meldt dat bronnen bij de burgerbescherming zelfs spreken van dertig doden.