Twee doden na ongeluk met spookrijder op de A2

De spookrijder en de vader van een gezin kwamen om. De moeder en hun zoon raakten bij het ongeluk gewond.

Archiefbeeld.
Archiefbeeld. Foto Martijn Beekman / ANP

Bij een ongeluk met een spookrijder zijn op de A2 bij Best twee mensen om het leven gekomen. Twee anderen zijn ernstig gewond geraakt, meldt de politie. Het ongeluk gebeurde vrijdagavond laat.

De spookrijder, een man van 84, klapte op een auto waar een man, en een moeder en zoon in zaten. De 51-jarige man overleefde dat niet. De veertienjarige zoon raakte eveneens gewond. Omroep Brabant meldt dat hij nog aanspreekbaar was, maar dat de situatie van zijn moeder zorgelijker is. De politie kan over de toestand van de gewonden zaterdag nog niets zeggen.

‘Tientallen auto’s ontweken’

Volgens de politie zijn er tientallen meldingen geweest van de spookrijder, in eerste instantie vanaf knooppunt Leenderheide. Dat is zo’n vijftien kilometer van de plek van het ongeluk. Een ooggetuige, die de auto naar eigen zeggen ternauwernood kon ontwijken, zegt tegen Omroep Brabant dat de chauffeur met honderdvijftig kilometer per uur tegen het verkeer in reed:

“In eerste instantie denk je niet aan een auto. Want dat kan natuurlijk niet. Maar die lampen werden steeds feller.”

De tekst gaat verder onder het kaartje van de plek van het ongeluk.

Door het ongeluk was de A2 urenlang dicht voor onderzoek. Even na 02.00 uur ging de weg weer open.

Twitter avatar brigadierOIRost Carolien Abrahams Nu aanwezig in mortuarium voor de schouw van de 2 dodelijke slachtoffers. Bij schouw wordt door arts doodsoorzaak onderzocht. Gebeurt altijd
Twitter avatar brigadierOIRost Carolien Abrahams 03.30 uur. Weer terug in Best. Aanrijding met veel impact. Besef dat u een van ons morgen misschien in een bekeuringssituatie tegenkomt…

Eerder vrijdag gebeurde in Friesland ook al een groot ongeluk. Op de A7 bij Joure kwam een persoon om het leven toen een vrachtwagen achterop een file reed. De bestuurder van een auto overleefde de klap en de brand die daarna ontstond niet. Bij dat ongeluk waren in totaal acht auto’s en vrachtauto’s betrokken. Een andere chauffeur raakte gewond.