Nederlands vliegtuigje stort neer in Italiaanse Alpen

De 60-jarige eigenaar en bestuurder van het toestel is daarbij om het leven gekomen.

et vliegtuig verdween vrijdag in de buurt van de Brennerpas van de radar.
et vliegtuig verdween vrijdag in de buurt van de Brennerpas van de radar. Foto Paul Neuray / ANP

Een Nederlands privévliegtuig is vrijdag neergestort in de Italiaanse Alpen. De 60-jarige eigenaar en bestuurder van het toestel is daarbij om het leven gekomen, zo meldt een woordvoerder van de vliegschool Zelf Vliegen in Lelystad.

De piloot was vanuit Italië op weg naar de vliegschool in Lelystad waar hij zijn toestel stalde. Het vliegtuig verdween vrijdag in de buurt van de Brennerpas van de radar. Het wrak met daarin zijn lichaam werd zaterdag gevonden door de hulpdiensten.

Over de toedracht van het ongeluk kan de woordvoerster nog niets zeggen. Persbureau ANP meldt op basis van Italiaanse media dat de man was opgestegen in Trento, in Noord Italië. Het wrak van het ultralightvliegtuig werd zaterdagochtend gespot vanuit een helikopter op de Alpe di Siusi (Seiser Alm), een kilometer of dertig ten oosten van Bolzano (Bozen).