In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten)
Orthodoxe joden kijken naar de begrafenis van voormalig Israëlisch president Shimon Peres op de Herzelberg in Jeruzalem.
Reuters/Dylan Martinez
Een aanhanger van de politieke partij Awami Ittihad Party wordt weggesleept door de Indiase politie omdat hij pleitte voor een referendum in Srinagar.
Reuters/Danish Ismail
Tranen lopen over de wangen van de dochter van Alfred Olango tijdens een persconferentie, de man werd neergeschoten door de politie van El Cajon, San Diego.
Reuters/Patrick T. Fallon
De Ostro, de grootste blauwe topaas ter wereld, eigendom van filantroop Maurice Ostro, wordt getoond aan de pers in het Natural History Museum in Londen.
Reuters/Peter Nicholls
Een gemeentewerker spuit gif rond tegen muggen in New Delhi. De stad vecht elk jaar in de warme vochtige zomers tegen het Dengue- en Chikungunya-virus dat door de muggen verspreid wordt.
AP/Manish Swarup
Een medewerker verwijdert briefjes die in scheuren van de Klaagmuur zijn gestopt in voorbereiding op de Joodse feestdag Rosj Hasjana.
AFP / Menahem Kahana
Afrikaanse migranten lunchen op de binnenplaats van een gevangenis in Misrata, een stad gelegen tussen Sirte en Tripoli. Er zitten zo’n 230 migranten gevangen.
AFP / Fabio Bucciarelli
Modellen op de catwalk in Parijs tijdens de show van Rick Owens voor de zomercollectie van 2017.
AFP/ Francois Guillot
Een luchtfoto van de enorme Aperture Spherical Telescope in het zuidwesten van China, in de provincie Guizhou. Het is de grootste radio-telescoop ter wereld voor onderzoek naar buitenaards leven.
Liu Xu/Xinhua
Een treinwagon ligt onder het puin na een botsing in de terminal van het station van New Jersey.
Reuters/Carlo Allegri
Een assistent kijkt naar het werk van Anthea Hamilton voor haar show "Lichen! Libido!(London!) Chastity!" bij een preview van de Turner Prize in Londen, Engeland.
Reuters/Neil Hall
Een militair kijkt vanuit een huiskamer naar rook die opstijgt boven Sirte, Libië
AFP / Fabio Bucciarelli
Water loopt in een enorme sinkhole in Mulberry, Florida gelegen op het terrein van The Mosaic Company, een producent van fosfaten en kunstmest. Omstanders zijn bang dat het drinkwater in de regio aangetast wordt door het bedrijf en vrezen de onderzoeksresultaten.
AP/Chris O'Meara
Het Plein in Den Haag staat vol met schoenen als een protest voor een betere behandeling van patiënten met de ziekte ME, Myalgische Encefalomyelitis en meer onderzoek naar de ziekte.
ANP / Bart Maat
Een baby-reuzenpanda valt van het podium waar hij samen met 23 andere reuzenpanda’s werd getoond in het Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding in Chengdu, China.
China Daily/via Reuters
Mensen doen mee aan een yogales tijdens zonsopgang op het helikopterplatform van het Grand Sahid Jaya-hotel in Jakarta, Indonesië.
Reuters/Darren Whiteside
In de Santa Cruz Mountains, in Californië, waren hevige bosbranden.
AFP / Josh Edelson
Een meer dat gescheiden wordt door de weg is veranderd van kleur door algvorming in Yunchen, China.
Reuters/Wei Liang