Chaves wint laatste klassieker van het jaar, Gesink zevende

Voor de 26-jarige Colombiaan is de overwinning in Lombardije een mooie afsluiter van zijn beste seizoen tot nu toe.

Esteban Chaves op kop tijdens de 110de editie van de Ronde van Lombardije.
Esteban Chaves op kop tijdens de 110de editie van de Ronde van Lombardije. Foto AFP

Esteban Chaves heeft zaterdag zijn uitstekende seizoen bekroond met de zege in de laatste klassieker van het wielerjaar. De Colombiaan won de Ronde van Lombardije na een sprintje met zijn medevluchters, Diego Rosa en Rigoberto Urán. Robert Gesink kwam in Bergamo als zevende over de aankomst en was daarmee de beste Nederlander.

Chaves, Rosa en Uran waren op ruim dertig kilometer van de aankomst samen met Romain Bardet weggereden uit een grotere kopgroep. Vlak voor de finish kon de Franse coureur het tempo van zijn medevluchters echter niet meer volgen. Rosa ging, in een poging de anderen te verrassen, de sprint vervolgens vroeg aan, maar werd in de laatste meters voorbijgesneld door Chaves.

Voor de 26-jarige Chaves is de zege in Lombardije een mooie afsluiter van een erg sterk seizoen. In mei leek de Colombiaan korte tijd op weg naar de eindzege in de Ronde van Italië, nadat hij profiteerde van een valpartij van klassementsleider Steven Kruijswijk. Op de voorlaatste dag verloor hij die echter aan Vincenzo Nibali, in een spectaculaire bergrit.

Na zijn tweede plek in de Giro – waarin hij één rit won – eindigde Chaves bovendien als derde in de Ronde van Spanje en won hij vorige week de Ronde van Emilia. Ook vorig jaar toonde Chaves zich al een ijzersterke ronderenner, door in de Ronde van Spanje tot het einde mee te doen om de eindzege en twee ritten te winnen.