WK-kwalificatie

Arjen Robben mogelijk niet bij selectie Oranje

Arjen Robben ontbreekt vooralsnog in de selectie van het Nederlands elftal voor de komende interlands in de WK-kwalificatie tegen Wit-Rusland en Frankrijk. Bondscoach Danny Blind zei vrijdag wel een slag om de arm te houden, afhankelijk van wat Carlo Ancelotti, trainer van Robbens club Bayern München, zou besluiten te doen met hem. Ancelotti maakte later op de middag bekend dat Robben voor Bayern deze zaterdag in de basis begint. ,,Zoals het er nu naar uitziet, is het nog te vroeg”, zei Blind vrijdag. „Arjen wil dolgraag. Hij staat te trappelen. Maar we hebben ook met zijn club te maken. Arjen vertelde me ook dat hij meteen zou komen als hij een egoïst is. Maar dat is hij niet.” De 32-jarige Robben heeft pas net afgerekend met langdurig blessureleed. Hij mocht vorige week weer invallen tegen Hertha BSC. De Duitse kampioen is voorzichtig met Robben en liet hem na zijn rentree nog niet starten. Wel deed hij afgelopen woensdag weer een half uurtje mee bij Bayern tegen Atlético Madrid in de Champions League. (ANP)

    • Frank Huiskamp