Wielrennen

Wout Poels verlengt met drie jaar bij Sky-ploeg

Wielrenner Wout Poels heeft vrijdag zijn contract bij de Britse topploeg Team Sky met drie jaar verlengd. De geliefde superknecht van Tourwinnaar Chris Froome kwam vorig jaar bij de wielerploeg. Eerder reed hij voor QuickStep en Vacansoleil. Poels, die zaterdag zijn 29ste verjaardag viert, reageerde verheugd op de langere verbintenis. „Dat betekent dat het team vertrouwen in me heeft en op mijn beurt heb ik vertrouwen in het team. Het was geen moeilijke beslissing om bij Sky te blijven. Ik heb het al twee jaar ontzettend naar mijn zin. Ik boek nog steeds vooruitgang bij de ploeg en hoop komende jaren nog meer stappen te kunnen zetten. Ik ben op een leeftijd waarop ik mijn sterkste jaren ga beleven, dus het is fijn om die jaren door te brengen bij het sterkste team van de wereld”, aldus Poels. De Limburger hoopt in de toekomst op veel zeges en wil naar eigen zeggen zelf ook eens kunnen schitteren in een grote ronde als de Giro of de Vuelta. Poels schreef dit voorjaar de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam. (ANP)

    • Frank Huiskamp