VS

Saoedi-Arabië noemt 9/11 wet zorgwekkend

Saoedi-Arabië veroordeelt de Amerikaanse 9/11-wet, die familie van de slachtoffers de mogelijkheid geeft om de Saoedische regering aan te klagen wegens betrokkenheid. Het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken maakt zich „grote zorgen” over de wet. „De afbraak van de soevereine immuniteit heeft een negatieve invloed op alle staten, inclusief de VS.” Het is hetzelfde argument dat president Obama gebruikte om zijn veto te rechtvaardigen. Maar dit mocht niet baten: woensdag werd zijn veto door het Congres vernietigd. Familieleden van de slachtoffers waren daar blij mee. Zij vermoeden dat leden van het Saoedische koningshuis de aanslagen steunden, al is dit nooit bewezen. Vijftien van de negentien kapers waren Saoediërs. Intussen hebben de Republikeinse leiders in het Congres gezegd dat ze de wet willen herzien. (AP)