Vertrouwen onder druk

Beleggers volgen het nieuws en kijken naar beurskoersen. Het verontrustende nieuws omtrent de risico’s bij Deutsche Bank is een katalysator voor beleggers om te controleren of het waar is wat er wordt gezegd of geschreven. Een nieuw dieptepunt in de koershistorie van een beursgenoteerde ‘systeembank’ geldt als een serieuze waarschuwing dat er iets mis is. Belangrijk is de collectieve perceptie. De beurskoers toont aan dat de markt niet gerust is op de toekomst van Deutsche Bank. De beurskoers is immers het eindresultaat van alle bekende vraag- en aanbodfactoren en hoe de informatie tot een trendmatige ontwikkeling leidt. De trend van het aandeel Deutsche Bank is duidelijk dalend. De Europese financiële sector is dit jaar de slechtst presterende van de 18 grote sectoren die Dow Jones bijhoudt. Deutsche Bank zette het systeem van een collectief vertrouwen in de financiële systeem duidelijk verder onder druk.