Terugroepactie Subaru vanwege defecte ruitenwissers

Het is niet de eerste keer dat auto’s van het merk kampen met ruitenwisserproblemen.

De eigenaren van de bewuste auto’s kunnen terug naar de dealer om onderdelen van de ruitenwissermotor te laten vervangen. Foto Rick Bowmer /AP

De Japanse autofabrikant Subaru heeft vrijdag bekendgemaakt dat het wereldwijd 593.000 voertuigen terugroept naar de werkplaats omdat er een probleem is met de ruitenwissermotors. Dat schrijft persbureau AP. Het betreft de modellen Legacy en Outback die gebouwd zijn tussen 2010 en 2014.

Onderdelen in de ruitenwissermotor kunnen vervuild raken waardoor verschillende delen met elkaar in aanraking kunnen komen. Maar ook door hevige sneeuw- en regenval kunnen de ruitenwissers vastlopen waardoor de bedieningsmotor oververhit kan raken. Het gevolg is dat de ruitenwissers niet meer werken en delen van de bedieningsmotor smelten.

Het bedrijf heeft niet kenbaar gemaakt of er al ongelukken of brandgevallen zijn ontstaan door de problemen met de ruitenwissers.

Lees ook: Racewagen met bloedarmoede

De eigenaren van de bewuste auto’s kunnen terug naar de dealer om onderdelen van de ruitenwissermotor te laten vervangen. Een deel van de voertuigen werd een paar jaar eerder ook al teruggeroepen vanwege eenzelfde probleem.

    • Maarten Back