Bank

‘Schikking Deutsche Bank valt veel lager uit’

Deutsche Bank is dichtbij een schikking met de Amerikaanse justitie van 5,4 miljard dollar. Dat meldt persbureau AFP op basis van anonieme bronnen. Het bedrag is veel lager dan de 14 miljard dollar die de inzet was van de Amerikanen, die de grootste bank van Duitsland willen straffen voor het misleiden van beleggers in hypotheekproducten. Het aandeel Deutsche Bank, dat al de hele week zware verliezen lijdt, maakte vrijdag in een reactie op het bericht juist een koerssprong die het verlies van de hele week weer goedmaakte. In Frankfurt sloot het 6,4 procent hoger, op de beurs van New York steeg het zelfs 15 procent. Sinds begin dit jaar is nog altijd de helft van de beurswaarde van Deutsche Bank verdampt. Minister van Financiën en eurogroep-voorzitter Dijsselbloem (Financiën, PvdA) zei donderdag dat hij begrijpt dat Deutsche Bank gestraft dient te worden. Maar hij vindt de hoge schikkingen die de Amerikanen opleggen wel een probleem. (NRC) Economie, pagina 21

    • Auteur Onbekend