Zeker 1 dode en 100 gewonden bij treinongeluk New Jersey

Een passagierstrein is tijdens de ochtendspits ontspoord en in het station van Hoboken terecht gekomen.

Over het aantal gewonden is nog weinig bekend.
Over het aantal gewonden is nog weinig bekend. Foto AFP

Een passagierstrein is donderdag tijdens de ochtendspits in de Amerikaanse staat New Jersey ontspoord en in het station van Hoboken terecht gekomen. Daarbij is zeker één iemand om het leven gekomen en zijn zeker honderd mensen gewond geraakt. Twee mensen onder wie de machinist van de trein liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis, zo meldt een woordvoerder van de spoorwegen aan persbureau AP.

Op tv-beelden en foto’s is te zien dat de trein veel schade heeft aangericht aan onder meer het station. Een deel van het dak van het station is ingestort door de crash. De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht, maar het lijkt erop dat door een bedieningsfout de trein meer snelheid maakte bij het naderen van het station.

Nieuwszender NBC New York meldt dat mensen die in de trein zaten tijdens de crash en geen verwondingen opliepen twitterden “blij te zijn nog te leven”. In de trein zaten bij elkaar meer dan 250 passagiers.

Bedolven onder het puin

Een ooggetuige die achterin de trein zat, vertelt aan de nieuwszender dat hij mensen uit de ramen van de wagons zag klimmen om zich in veiligheid te brengen. Een andere ooggetuige meldde vlak na de crash dat hij mensen onder het puin heeft zien liggen. New Jersey-gouverneur Chris Christie heeft inmiddels laten weten dat de hulpdiensten alle slachtoffers uit de stationshal gehaald hebben.