Staal

Kamp wil dat hoofdkantoor Tata naar Nederland verhuist

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) probeert het Europese hoofdkantoor van Tata Steel naar Nederland te halen. Dat zei hij donderdag in Brussel waar EU-ministers vergaderden over de staalindustrie. Tata, dat een vestiging in IJmuiden heeft, wil af van de Britse staaltak en overweegt samenwerking met andere bedrijven. „Tata bekijkt hoe de Europese capaciteit kan worden herschikt en waar het hoofdkantoor komt”, aldus Kamp. „De regering laat niet na onder de aandacht te brengen dat Tata Nederland het meest efficiënte, innovatieve bedrijf is met een zeer gunstige ligging.” EU-ministers hebben grote zorgen over de verkoop onder de kostprijs van staal door China. Volgens Kamp moeten hier versneld maatregelen tegen worden genomen. (ANP)