Politie maakt einde aan gevangenisopstand Brazilië

Volgens de autoriteiten in het land zijn alle ontsnapten gevangenen weer opgepakt.

De opstand begon volgens het gevangenispersoneel tijdens een routinecontrole. De gevangenis op de foto is niet de gevangenis waar de opstand uitbrak.
De opstand begon volgens het gevangenispersoneel tijdens een routinecontrole. De gevangenis op de foto is niet de gevangenis waar de opstand uitbrak. Foto iStock

De Braziliaanse politie heeft donderdag een einde gemaakt aan een gevangenisopstand in het land. Dat meldt persbureau AP. Tientallen veroordeelden wisten uit de gevangenis te ontsnappen, die 340 kilometer ten noorden van de miljoenen stad São Paulo ligt.

De autoriteiten in het land hebben niet bekend gemaakt hoeveel gedetineerden ontsnapten, maar ze zouden allemaal weer opgepakt zijn en naar andere gevangenissen in het land gebracht zijn. Volgens de krant Folha de Sao Paulo gaat het echter om tachtig gevangenen die weer opgespoord zijn, wat volgens het dagblad zou betekenen dat nog niet alle gedetineerden zijn opgepakt.

Op de lokale tv-stations in São Paulo werden beelden uitgezonden van gevangenen die geknield en met hun handen achter hun hoofd in de cellenblokken zaten, maar ook buiten. Er zouden geen gewonden zijn gevallen. De opstand begon volgens het gevangenispersoneel tijdens een routinecontrole.

De locatie van de gevangenis: