Erik Roddenhof nieuwe topman de Persgroep

Hij volgt Frits Campagne op, die sinds 2013 topman was.

Logo van de Persgroep
Logo van de Persgroep Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

Frits Campagne stopt als topman bij mediabedrijf de Persgroep Nederland. Per 1 januari wordt hij opgevolgd door Erik Roddenhof, die momenteel commercieel directeur bij het bedrijf is. De 60-jarige Campagne blijft wel actief als voorzitter van de raad van bestuur.

De 44-jarige Roddenhof is sinds oktober 2012 in dienst bij de Persgroep. Hij gaat daar over sales en marketing. Voor die tijd werkte hij bij Nuon en KPN. Roddenhof treedt nu dus ook toe tot de raad van bestuur. Het besluit om die raad uit te breiden heeft volgens het bedrijf te maken met de groei die de Persgroep afgelopen tijd heeft doorgemaakt:

“In anderhalf jaar tijd is de Nederlandse tak van de Persgroep twee keer zo groot geworden, vooral dankzij de overname van de uitgever van regionale kranten Wegener.”

Campagne werd in 2013 directeur van de Persgroep. Daarvoor was hij van 2003 tot 2009 algemeen directeur bij Het Parool.

De Persgroep is een Vlaams mediaconcern, dat in België, Nederland en Denemarken opereert. Het bedrijf is bezit van de op een na rijkste familie van België, de ondernemersfamilie Van Thillo. In Nederland heeft De Persgroep het AD, Trouw, de Volkskrant, Het Parool en Wegener Media onder zijn hoede. Het bedrijf heeft in Nederland een jaaromzet van 720 miljoen euro en heeft 3.000 werknemers.