Curaçao vrijdag niet naar de stembus vanwege orkaan

De regering heeft de verkiezingen uitgesteld tot woensdag 5 oktober. Scholen blijven morgen dicht.

Uitzicht op de wijk Otrobanda, ook Otrabanda genoemd.
Uitzicht op de wijk Otrobanda, ook Otrabanda genoemd. Foto Michael Kooren / ANP

Vanwege de orkaan Matthew die momenteel langs Curaçao trekt, kunnen de bewoners vrijdag niet naar de stembus. De regering heeft besloten de verkiezingen voor een nieuw parlement uit te stellen tot woensdag 5 oktober, zo schrijft de zakenkrant Curaçao Chronicle.

Aanvankelijk zou de regering vrijdagochtend 06.00 uur lokale tijd beslissen of de stembureaus open zouden gaan, maar na overleg met de Meteorologische Dienst is nu al besloten om de verkiezingen niet door te laten gaan.

Persbureau ANP meldt dat, voordat de regering de beslissing maakte, met de leiders van alle partijen is gesproken die meedoen aan de verkiezingen. Die gingen akkoord met het uitstel, maar wilden niet dat het later zou worden dan 5 oktober.

Voorzorgsmaatregelen

Het land wordt sinds donderdag geteisterd door hevige regenbuien van de orkaan Matthew die ten noorden van het eiland voorbijtrekt. Er zijn verschillende voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo zijn vrijdag alle scholen dicht en hebben werknemers van veel bedrijven te horen gekregen dat ze vrijdag niet op hun werk hoeven te verschijnen. Ook is bewoners aangeraden om voldoende eten en drinken in huis te halen.